StudioQUA+D, Inc.

5690 Webster Street, Arvada,  Colorado 80002

info@studioquad.com

720.280.0613

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

villa tod

type:             mixed use renovation and addition

client:           urban land conservancy/newsed

location:       denver, colorado, usa

size:             -

cost:             n/a

At the developer’s request, we provided an initial study including measured drawings of the existing buildings, analysis and multiple conceptual design ideas for 2 1930's mixed use brick buildings in Denver’s Arts District on Santa Fe.  These poorly kept buildings consisted of four retail spaces, thirteen one- and two-bedroom apartments and a large bow string trussed warehouse being used as a body shop.  NEWSED, CDC, and the urban land conservancy charged us with reimagining and updating this prominent corner structure in an upcoming urban neighborhood. Our goal was to add value to the property and to create a more desirable location to live, work and play. The solution included rebranding the building and landscape through architectural design, the full renovation and addition of several new residential units, the addition of a rooftop amenity deck and the conversion of the body shop into either a restaurant with exterior seating or a shared work space.

 

Completed by Mark Raeburn while Principal at Hangar41